Lidl recepty

01.05.2014 14:16

Čokoládový puding z croissantov

Nákupný zoznam

  • 1 lyžička masla na vymastenie formy
  • 4 croissanty
  • 100 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 4 vajcia
  • 150 ml mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • práškový cukor Castello na posypanie

Ako na to?

úroveň: stredný porcie: 4 čas: 20min

Postup

Maslom dôkladne vytrieme zapekaciu misu (s rozmermi cca 20 x 25 cm). Croissanty nakrájame na hrubé plátky a preložíme ich do zapekacej misy. Čokoládu polámeme na kúsky a poukladáme ich pomedzi kúsky croissantov. V miske dôkladne vymiešame vajcia s mliekom, smotanou a cukrom. Tekutinu nalejeme do nádoby s croissantmi, prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky asi na hodinu.

Po hodine pečieme v rúre pri teplote 180°C asi 45 minút. Po upečení vrch posypeme trochou práškového cukru. Podávame teplé.

Čokoládový puding z croissantov