Lidl recepty

01.05.2014 14:14

Horúca korenistá čokoláda

Nákupný zoznam

  • 100 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 2 poháre mlieka Pilos
  • 1/2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 2 lyžice medu Marlene
  • 1/2 lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 70 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Ako na to?

úroveň: jednoduchý porcie: 4 čas: 15min

Do malého kastróla dáme na kúsky polámanú čokoládu a 3 lyžice mlieka. Za stáleho miešania zohrievame v parnom kúpeli, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom pridáme zvyšok mlieka a kastról preložíme z parného kúpeľa na sporák. Pridáme mletú škoricu, med a metličkou miešame, kým sa všetky prísady nespoja a čokoláda nie je horúca (mesmie sa ale variť). Pridáme zemiakový škrob zmiešaný s trochou vody a povaríme, kým čokoláda nezhustne.

Servírujeme ozdobené vyšľahanou šľahačkou a mletou škoricou.Horúca korenistá čokoláda